Vaja läheb:

umbes 500 grammine lõhe filetükk, soovitavalt paksemast otsast, luud ja nahk eemaldatudIMG_4458-001

1 teelusikas paprikat

1/4 teelusikat cayenne pipart

1 teelusikas sibulapulbrit

1 teelusikas sinepipulbrit (võib panna ka lihtsalt sinepit)

1/2 teelusikat jahvatatud valget pipart

1 suplusikas pruuni suhkrut

2 küüslauguküünt

1 sidruni riivitud koor

pool punti oreganot

2 teelusikat tüümianilehti

1/2 suplusikat punase veini äädikat

40 ml oliivõli

soola

Talita nii:

1. Püreesta tüümianilehed, oregano ja küüslauk koos sortsu õliga saumikseris.

2. Sega saadud mass ülejäänud komponentidega (välja arvatud lõhe)

3. Maitsesta lõhe soolaga.

4. Kata lõhe ümberringi saadud kastmega.

5. Küpseta 250 kraadises ahjus umbes 15 minutit.