Vaja läheb:

1 suurem sibul , peenekshakitunaIMG_4445

1 sellerivars, hakituna

700 grammi porgandeid, viilutatuna

1 suurem kartul, kuubikutena

3 loorberilehte

400 grammi passatat või siis purustatud tomateid

400 grammi kirsstomateid

2 juurviljapuljongi kuubikut

1 supilusikas suhkrut

1 supilusikas punase veini äädikat

umbes 300 ml piima

soola ja pipart

veidi õli

Talita nii:

1. Kuumuta paksupõhjalises potis veidi õli ja hauta selles keskmisel kuumusel sibulat ja sellerit umbes seitese minutit.

2. Lisa porgand ja kartul, sega ja hauta veel kolm minutit.

3.  Kalla potti kõik ülejäänud koostisosad välja arvatud piim, lisa liiter vett ja aja supp keema.

4. Keeda suppi kaane all madalal kuumusel umbes 30 minutit, seejärel ilma kaaneta veel 20 minutit. Eemalda loorberilehed.

5. Püreesta supp saumikseriga või köögikombainis.

6. Kalla supp tagasi potti, lisa nii palju piima, et saavutad soovitud konsistentisi.

7. Maitsesta supp soola ja pipraga ja aja veel mõneks minutiks keema.