Vaja läheb:

2 tuunikalasteiki (mõlemad umbes 250 grammi)IMG_4041

2 supilusikat seesamiseemneõli

Kurgilisandi jaoks:

1 keskmine kurk, kooritud ja koorimisnoaga õhukeseks viilutatud

pöidlapikkune tükk värsket ingverit, hakituna

2 küüslauguküünt, peenekshakituna

1 roheline tshillipipar, seemned eemaldatud, peenekshakituna

6 supilusikat pehmet pruuni roosuhkrut

6 supilusikat kalakastet

1 detsiliiter vett

1 laimi mahl

Talita nii:

1. Alusta kurgilisandi valmistamisest. Purusta küüslaukingver ja tshillipipar uhmriga ühtlaseks massiks (püreeks) ning sega see roosuhkruga. Lisa laimimahl, kalakaste ja vesi, sga korralikult. Kalla saadud kaste kurgiviiludele ja lase neil vähemalt pool tundi marineeruda. Tähelepanu tuleks pöörata sellele, et mida kauem kurk marineerub seda teravamaks selle maitse muutub.

2. Kuumuta pannil seesamiõli.

3. Maitsesta tuunisteigid soolaga ja aseta pannile. Tuunisteiks peaks seest jääma punane. Mina küpsetan steiki ühelt küljelt seni, kuni selle alumine kolmandik on valgeks tõmbunud, seejärel keeran selle ümber ja talitan teise küljega samuti. Filee keskosa peaks küpsetamise lõppemisel jääma veidi roosa. Seejärel katan kala fooliumiga ja hoian seda selle all 5 minutit.

4. Serveeri kala kurgilisangi ja riisiga, kastmeks sobib suurepäraselt kurgimarinaad.