1 supilusikas oliivõli
1 sibul, peenekshakituna
2 küüslauguküünt, peenekshakituna
1 punane tshillipipar, peenekshakituna (seemend eemaldatud)
umbes 5 sentimeetrine jupp ingverit, riivituna
1 teelusikas jahvatatud vürtskõõmneid
1 teelusikas ras el hanout (seda saab tellida näiteks www.pipar.ee)
1/4 teelusikat kaneeli
200 grammi konserveeritud paprikat
800 grammi purustatud tomateid
600 grammi köögiviljapuljongit
400 grammine purk konserveeritud kikerherneid (ilma vedelikuta)
1 sidruni mahl
2 supilusikat mett
50 grammi kuskussi
Talita nii:
1. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja prae selles aeg – ajalt segades sibulat ja küüslauku umbes 5 minutit.
2. Lisa potti tshillipipar, ingver, vürtsköömned, ras el hanout ning kaneel. Sega ja prae veel üks minut.
3. Lisa potti paprika, tomatid ning puljong. Lase supil keema tõusta ja püreeri see saumiksegiga või köögikombainis.
4. Pane supp tagasi pliidile ja kui supp tundub liiga paks lisa vett või puljongit.
5. Maitseststa supp sidrunimahla ja meega, vajadusel lisa soola.
6. Lase supil keema tõusta, lisa kikerherned ning kuskuss. Keeda supi seni, kuni kuskuss onvalmis (kiirkuskussi puhul ei ole keetmist vaja)
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar