Vaja läheb:
umbes 600 grammi valge kala fileed
veidi õli praadimiseks
2 kardemonikupart
1 kaneelipulk
6 vürtsitera
4 peenekshakitud küüslauguküünt
4 nelgitera
1 suurem sibul, peenekshakituna
pöidlapikkune jupp ingverit, peeneksriivituna
2 teelusikat jahvatatud vürtsköömneid
1 teelusikas jahvatatud koriandrit
1/3 – 1/2 teelusikat cayennepipart
4 tomatit, kooritud ja peenekshakitud
umbes 300 grammi bataati, kuubikuteks hakitud
500 milliliitrit kalapuljongit
150 grammi kookospiima
1 loorberileht
basmati riisi serveerimiseks
värskelt hakitud koriandrit garneerimiseks
Talita nii:
1. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sinna kardemon, kaneelipulk, vürts ning nelk ja prae segades paar minutit.
2. Lisa potti sibul, küüslauk ja ingver. Sega korralikult ja küpseta keskmisel kuumusel viis minutit.
3. Järhmiseks lisa potti vürtsköömned, jahvatatud koriander ja cayennepipar, valmista segades veel minuti jagu.
4. Lisa potti tomatid, bataat, puljong, loorberileht ja kookospiim. Maitsesta kaste soolaga, keera kuumus madalale ja lase sellel 20 minuti õrnalt keeda.
5. Maitsesta kala soolaga ja aseta see potti, kata fileed kastmega. Keeda madalal kuumusel 10 minutit kuni kala on valmis.
6. Serveeri basmati riisi ja hakitud koriandriga.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar