Vaja läheb: Ahjus küpsetatud magus - teravad kanatiivad

1. 5 kilo kanatiibu

1 sl õli

4 küüslauguküünt, peenekshakituna

4 supilusikat vedelat mett

8 supilusikat ketshupit

8 supilusikat Worchestire kastet

4 teelusikat sinepit

1 teelusikas tabascot

2 supilusikat magusat tshillikastet

50 grammi soola ja pipraga maitsestatud jahu

Talita nii:

1. Lõika kanatiivad liigestest kolmeks osaks.  Kõige viimaseid, terava tipuga osasid selle retsepti juures ei kasuta. Muidugu võib tiibu ka tervelt valmistada.

2. Kuumuta potis õli, lisa küüslauk ja prae seda umbes 5 minutit.

3. Sega juurde mesi, ketshup, Worchestire kaste, sinep ja tshillikaste. Sega korralikult ja hauta umbes paar minutit.

4. Paneeri kanatiivad jahusegus ja aseta need ahjuplaadile.

5. Määri kanatiivad kastmega, keera need ümber ja tee sama teise küljega.

6.  Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, keera tiivad ümber ja küpseta veel sama kaua.

Retsept on modifitseeritud variant James Ramsden’i raamatus Head Briti Pubiroad avaldatust.