Kuna selle kariibi teemaga sai algust tehtud, siis siin veel midagi teema jätkuks. Ka see retsept pärineb Levi Roots’ilt. Raamatu järgi sai ta selle Bob Marley kokalt Gilly’lt, kellega ta seitsmekümnendatel aastatel Londonis jalgpalli mängis. See selleks, aga mina väidan, et tegemist on absoluutselt parima kana marinaadiga, mida kindlasti proovida soovitaks! Olin suht skeptiline grillitud apelsininide ja tshillipipra suhtes, aga mõlemad olid fantastilitselt head ja sobisid kanage suurepäraselt kokku.
Vaja läheb:
8 kanakoiba
2 supilusikat pehmet pruuni suhkrut
2 apelsini
4 tervet tshillipipart
Marinaadi jaoks:
8 rohelist sibulat, ainult roheline osa, hakituna
2 punast tshillit, seemned sees
pöidlapikkune tükk ingverit, koorituna
4 supilusikat tüümianilehti
200 ml õunaäädikat
6 supilusikat vedelat mett
1 teelusikas vürtsi
2 teelusikat jahvatatud kaneeli
4 supilusikat oliivõli
soola ja pipart
Talita nii:
1. Aseta kõik marinaadi komponendid köögikombaini ja püreesta need (või tee seda saumikseriga). Kala marinaad kanale ja lase sellel üleöö maitsestuda.
2. Aseta kanakoivad grillile.
3. Lõika apelsinid sektoriteks (ära koori) ja kata viljaliha mõlemalt poolt pruuni suhkruga.
4. Kusagil veerand tundi peale kana grillile asetamist asu grillima tshillipipraid, veel viis minutit hiljem apelsinisektoreid – grilli neid igast küljest . Hoia viimastel silma peal, et suhkur karamellistuks, aga ei kõrbeks – selleks piisab paaris kolmest minutist. .
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar