BBC peal teeb süüa üks lahe rastapatsidega tegelane nimega Levi Roots. Ehkki Levi elab Inglismaal on ta truuks jäänud oma juurtele jaKahe täidisega haiitipärane ahjukana enamus tema retsepte on vähemal või rohkemal määral kariibi köögi mõjutustega.  Antud retsept pärineb tema raamatust Caribbean Food Made Easy ja autor väidab, et see on toit, mida ta serveerib jõululaual. Huvitava maitsenüansi annab kana flambeerimine rummiga – samas ka soovitus – tehke sellest protsessist pilt, et hiljem oleks kindlustusele kergem tõestada, et tegu polnud tahtliku süütamisega.

Vaja läheb:

Kana ning banaani – tomatitäidise jaoks:

üks suuremat sorti kana (1.6 kilo)

30 grammi võid

2 võimalikult küpset banaani

2 ploomtomatit, veeranditeks lõigatuna

2 teelusikat cayenne pipart

350 ml kanapuljongit

4 supilusikat rummi

soola ja pipart

Saiatäidise jaoks:

50 grammi võid

1/2 sibulat, peenekshakituna

2 rohelise sibula vart hakituna

2 küüslauguküünt, peenekshakituna

näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit

4 saiaviilu, murendatuna või toidukombainis peenekslastuna

teelusikas tüümianilehti

ühe laimi riivitud  koor ja mahl

2 supilusikat rummi

1 supilusikas pruuni roosuhkrut

Talita nii:

1. Alusta saiatäidisega. Selleks sulata või pannil, lisa sinna sibul  ja prae, kuni see on klaasjas.

2. Lisa pannile roheline sibul ja küüslauk ja küpseta veel kaks minutit.

3. Nüüd lisa saiapuru ning muskaat, sega ja jätka valmistamist kuni sai on kergelt pruunistunud.

4. Lisa tüümian, laimimahl ja koor, rumm ning suhkur. Sega korralikult.

5. Võta kana ja topi sõrmed ettevaatlikult kaelapoolsest otsast naha ja rinnakuliha vahele – ehk siis eemalda need üksteisest (ettevaatust et nahk ja rebeneks). Topi ettevaatlikult saiatäidis saadud taskutesse. Kogu rinnakualune peaks olema täidisega kaetud. Mina tegin sõrmesuurused sisselõiked ka kintsudele ja täitsin ka need saiatäidisega. Sule avaused kokteilitikkudega.

6. Nüüd valmista teine täidis. Sulata supilusikas võid pannil ja lisa viilutatud banaanid. Küpseta paar minutit.

7. Lisa pannile tomatid, sega ja lase veel mõni minut küpseda. Maitsesta soola ja pipraga.

8. Topi saadud täidis kana kõhuõõnde ja sule see tikkudega.

9. Määri kana üle ülejäänud võiga ja cayenne pipraga, maitsesta soolaga.

10. Pane kana 190 kraadini eelkuumutatud ahju ja küpseta seda 1 tund ja 45 minutit. Vahepeal võiks kana määrida pannile tekkinud küpsetusevedelikuga.

11. Eemalda kana ahjuplaadilt ja aseta see fooliumi alla sooja.

12. Kalla pannile tekkinud küpsetusvedelik kastmepotti, aseta see pliidile, lisa puljong ja lase kaste keema.

13. Keeda kastet kuni see on saavutanud sobiva konsistentsi, maitsesta vajaduse korral pipra ja soolaga.

14.  Aseta kana serveerimisliuale, eemalda kokteilitikud.

15. Kuumuta rumm ja süüta see põlema kasutades gaasisüütajat või pikka tikku.

16. Kala põlev rumm kanale ja serveeri kohe