See retsept pärineb sellekuidest ajakirjast Good Food.  Minu meelest kindlasti väärt proovimist eeldusel, et pähklimaitse meeldib!

Vaja läheb:

1 punti rohelist sibulat, peenekshakituna

1 punt koriandrit, lehed ja varred eraldatud ning varred peenekshakitud

umbes poolekilone sea sisefilee, suupärasteks tükkideks lõigatud

3 supilusikat punast karripastat (võib ka rohkem muidugi)

3 supilusikat maapähklivõid

200 ml vett

1 supilusikas pruuni suhkrut

1 supilusikas sojakastet

400 ml kookospiima

200 gr beebimaisi tõlvikuid (konservist)

1 laimi mahl

soola

veidi õli praadimiseks

riisi serveerimiseks

Talita nii:

1. Kuumuta õli paksupõhjalises potis, lisa koriandrivarred ja sibul ning prae neid keskmisel kuumusel umbes minut.

2. Lisa potti sealiha, sega korralikult ja küpseta umbes 5 minutit kuni liha on kergelt pruunistunud.

3. Pane potti karripasta ja maapählivõi, sega hoolikalt ja küpseta umbes minut.

4. Järgmiseks lisa potti kookospiim, sojakaste, suhkur ning vesi. Sega kaste ja lase sellel umbes viisteist minutit kaane all õrnalt podiseda.

5. Eemalda kaas, lisa potti mais ja laimimahl ja keeda veel 3 minutit.

6. Maitsesta vajaduse korral soolaga ja serveeri riisipadjal, raputa peale ohtralt koriandrilehti.