See retsept pärineb sellekuidest ajakirjast Good Food. Minu meelest kindlasti väärt proovimist eeldusel, et pähklimaitse meeldib!
Vaja läheb:
1 punti rohelist sibulat, peenekshakituna
1 punt koriandrit, lehed ja varred eraldatud ning varred peenekshakitud
umbes poolekilone sea sisefilee, suupärasteks tükkideks lõigatud
3 supilusikat punast karripastat (võib ka rohkem muidugi)
3 supilusikat maapähklivõid
200 ml vett
1 supilusikas pruuni suhkrut
1 supilusikas sojakastet
400 ml kookospiima
200 gr beebimaisi tõlvikuid (konservist)
1 laimi mahl
soola
veidi õli praadimiseks
riisi serveerimiseks
Talita nii:
1. Kuumuta õli paksupõhjalises potis, lisa koriandrivarred ja sibul ning prae neid keskmisel kuumusel umbes minut.
2. Lisa potti sealiha, sega korralikult ja küpseta umbes 5 minutit kuni liha on kergelt pruunistunud.
3. Pane potti karripasta ja maapählivõi, sega hoolikalt ja küpseta umbes minut.
4. Järgmiseks lisa potti kookospiim, sojakaste, suhkur ning vesi. Sega kaste ja lase sellel umbes viisteist minutit kaane all õrnalt podiseda.
5. Eemalda kaas, lisa potti mais ja laimimahl ja keeda veel 3 minutit.
6. Maitsesta vajaduse korral soolaga ja serveeri riisipadjal, raputa peale ohtralt koriandrilehti.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar