Vaja läheb:

2 keskmist baklazhaani

1 suurem paprika

1 muna

50 grammi kitsejuustu

5 spl riivsaia

pool tshillipipart, seemned eemaldatud, peenekshakitud

1 küüslauguküüs, peeneks hakituna

näpuotsatäis kuivatatud oreganot

jahu paneerimiseks

soola ja pipart

õli praadimiseks

Talita nii:

Aseta baklazhaanid ja paprika ahjuplaadile ja määri need kokku paari supilusikatäie õliga. Küspeta 220 kraadises ahjus umbes 30 minutit. Paprika läheb selle aja jooksul pealt mustaks, aga see tema maitset ei riku..

Eemalda köögiviljad ahjust, aseta nad kuumana kaussi ja kata see pealt toidukilega (või pane kile- või küpsetuskotti ja sulge see korralikult), lase neil umbes veerand tundi seista.

Eemalda baklazhaanidelt ja paprikalt koor. Haki paprika väikesteks tükkideks ja tambi baklazhaanid püreeks. Kui saadud püree tundub liiga vesine võiks seda lasta pool tundi sõela peal seista, et liigne niiskus välja tilguks.

Valmista täidis – selleks sega murendatud kitsejuust, paprika, tshillipipar, küüslauk ja supilusikas õli. Maitsesta soola, pipra ja oreganoga.

Järgmiseks valmista kotletitainas – selleks sega baklazhaanimass riivsaia ja munaga. Sega korralikult ja maitsesta soolaga.

Tainas võib tunduda vedel, aga see ei põhjusta probleeme. Aseta ühe kotleti jagu tainast peopessa ja pane sinna peale supilusikajagu täidist. Vormi tainas ümber täidise ja paneeri kotletti jahus.

Prae kuumal pannil õli kotlett mõlemilt poolt kenaks ja pruuniks.

Järelküpseta 200 kraadini eelküpsetatud ahjus kümmekond minutit.