Kuna asi on juba suppidele läinud, siis lisan veel ühe..
Vaja läheb:
1 -1.5 liitrit köögiviljapuljongit
1 suurem sibul, peeneks hakituna
8 küüslauguküünt, puhastatud ja pikkupidi pooleks lõigatud
pöidlapikkune jupp ingverit, riivituna
1 supilusikas võid
3 supilusikat oliivõli1 teelusikas suhkrut
paar supilusikat värskeid tüümianilehti
soola ja pipart
serveerimiseks krutoone
Talita nii:
Pane küüslauguküüned fooliumisse, kalla üle õliga, raputa peale suhkur. Voldi foolium pealt kokku ja küspeta küüslauku 180 kraadi juures 20 minutit.
Kuumuta pannil või ja prae sibulat keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Sega tihti. Haku puhastatud porgand suuremateks tükkideks ja aseta see koos 3/4 puljongiga tulele. Lisa ingver ning praetud sibul ja keeda umbes 30 minutit. Lisa küpsetatud küüslauk.
Eemalda pott tulelt ja püreeri supp. Kui supp tundub liiga paksuna lisa allesjäänud puljongit.
Sega suppi tüümian, maitsesta see soola ja pipraga ja kuumuta korraks keemiseni.
Serveeri koos krutoonidega.
Lisa su
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar