Kuna asi on juba suppidele läinud, siis lisan veel ühe..

Vaja läheb:

umbes kilo jagu porgandeid

1 -1.5 liitrit köögiviljapuljongit

1 suurem sibul, peeneks hakituna

8 küüslauguküünt, puhastatud ja pikkupidi pooleks lõigatud

pöidlapikkune jupp ingverit, riivituna

1 supilusikas võid

3 supilusikat oliivõli1 teelusikas suhkrut

paar supilusikat värskeid  tüümianilehti

soola ja pipart

serveerimiseks krutoone

Talita nii:

Pane küüslauguküüned fooliumisse, kalla üle õliga, raputa peale suhkur. Voldi foolium pealt kokku ja küspeta küüslauku 180 kraadi juures 20 minutit.

Kuumuta pannil või ja prae sibulat keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Sega tihti. Haku puhastatud porgand suuremateks tükkideks ja aseta see koos 3/4 puljongiga tulele. Lisa ingver ning praetud sibul ja keeda umbes 30 minutit. Lisa küpsetatud küüslauk.

Eemalda pott tulelt ja püreeri supp. Kui supp tundub liiga paksuna lisa allesjäänud puljongit. 

Sega suppi tüümian, maitsesta see soola ja pipraga ja kuumuta korraks keemiseni.

Serveeri koos krutoonidega.  

Lisa su