Vaja läheb:

umbes kilo jagu maguskartulit e. bataati

4 spl õli

1 punane sibul, peenekshakituna

1 punane tshillipipar, peenekshakituna, seemned eemaldatud

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 tl jahvatatud koriandrit

34o gr konservmaisi

peotäis hakitud koriandrit

200 gr polentat

umbes 1/2 tl soola

valmis tomatisalsat, majoneesi ja burgerisaiu (või muid kukleid) serveerimiseks

Talita nii:

Lõika bataadid neljaks ja aseta need ahjuplaadiga 200 kraadini eelkuumutatud ahju. Küspeta 40 minutit, kuni bataadid on täiesti pehmed.

Järgmiseks kuumuta pannil veidi õli ja prae selles sibulat ja tshillipipart, kuni need on pehmed – umbes 8 minutit kulub selleks. Lase jahtuda.

Eemalda maguskartulitelt koored ja suru need kahvli abil potis püreeks. Lisa ürdid ning sibula – tshillisegu  ja sega korralikult. Sega ettevaatlikult juurde mais, hakitud koriander ja pool polentast. Maitsesta soolaga.

Vormi saadud segust käte abil burgerid – mina sain sellest kogusest kuus suuremat kotleti.  Paneeri burgereid ülejäänud polentas ja aseta need vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Mina hoidsin neid üleöö ja kuna nad olid selle aja jooksul vedelikku eritanud paneerisin neid veelkord polentas.

Kuumuta pannil õli ja prae burgerid mõlemalt poolt umbes 4 minutit krõbeda kooriku tekkimiseni.

Järelküpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

Serveeri burgerikukli vahel koos tomatisalsa ja majoneesiga. Tomatisalsa sobib siia ülihästi arvestades burgeri enda magusapoolset maitset.