Aasta siis oli 2005, kui elu mind korraks C hicagosse viis… Igal juhul andis seitsmetunnine ajavahe ennast sellel reisil tunda hullemini, kui kunagi varem või hiljem.  Ärkasin öösel kell kolm, värske ja valmis tegudeks.. kella viiest saabus lõunasöögiaeg ja tekkis meeletu nälg. Toateenindust ma sellisel varajasel tunnil tellida ei tihanud ja seetõttu otsustasin kasutada aega esimeseks tutvuseks “tuulise linnaga”.  Suureks rõõmuks avastasin kohe hotelli kõrvalt itaalia(laadse) restorani, mille aknal plinkis 24H silt. Astusin sisse ja tellisin parmagiana – muidugi üritades ettekandjale ennem paljusõnaliselt selgeks teha, et tegemist ei ole toitumishäirega, vaid ajavahest tingitud metaboolse reaktsiooniga. Igatahes oli see suurepärane ja sellest mälestusväärsest hommikust peale on see üks minu kindlaid lemmikuid!

Selle toidu kohta võib öelda veel niipalju, et ehkki nimi viitaks Parma regioonist pärit toidule võis siis ohtrale parmesami kasutamisele ei ole see nii – toit on pärit Sitsiiliast ja see sõna peaks nende murrakus tähendama mingit erilist viisi puude liita ladumist.. No midagi sellist nagu saab näha õigeusklike kloostris Kuremäel vist..

Ja veel – kes ei viitsi kogu retseptiga jännata võib vabalt piirduda kanafilee paneerimise ja praadimisega ning imemaitsvad shnitslid on garanteeritud!

 Vaja läheb:

3 kanafileed

2 muna, kergelt klopituna

75 grammi riivsaia

75 grammi jämedalt riivitud parmesani

3 küüslauguküünt, peenekshakituna

750 ml passatat või siis purustatud tomateid

1 supilusikas suhkrut

1 teelusikas kuivatatud oreganot või basiilikut

200 grammi mozzarellat, jämedalt riivituna

õli praadimiseks

Talita nii:

1. Pane kanafileed kahe toidukilekihi vahela ja klopi lihahaamriga umbes 1/2 – 1 sentimeetri paksuseks. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Sega parmesan riivsaiaga. Paneeri fileesid esmalt munas ja siis riivsaia-parmesani segus. Aseta paneeritud fileed külma.

3. Kuumuta potis veidi õli, lisa küüslauk ja prae kaks minutit. Kalla sisse passata, maitsesta suhkru, vähese soola  ja oreganoga niing keeda umbes 10 minutit.

4. Kuumuta paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel õli. Prae paneeritud kana mõlemalt küljelt umbes 5 minutit. Lao kanad ühe kihina ahjuvormi põhja, kalla peale kaste ja raputa üle mozzarellaga. Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 5 minutit kuni juust on sulanud.

5. Serveerimida sobib imehästi spagettidega!