Ma olen pikalt olnud suhteliselt skeptiline külmutatud valge kala kasutamise koha pealt. Võrreldes värske  kalage on minu meelest maitsevahe ikka kosmiline! Aga kuna kohaliku kala saamisega on probleeme – isegi kui Sa otse mere ääres elad – tuleb tahest tahtmata siiski kompromissi peale minna ja Vaikses ookeanis ujunud isendeid toiduvalmistamise juures tarvitada. See retsept pärineb venekeelsest ajakirjast Shkola Gastronoma ja on minu meelest proovimist väärt! Kerge, kiire ja maitsev!

 

 

Vaja läheb:

umbes kaheksasada grammi valge kala fileed, sulatatud

400 grammi basmati või jasmiini riisi

punti rohelist sibulat

1 laim (soovi korral rohkem serveerimiseks)

1 suur punti koriandrit

pöidlapikkune jupp ingverit

3 küüslauguküünt

1 suurem tshillipipar

2 spl seesamiõli

6 spl sojakastet

soola ja pipart maitsestamiseks

Talita nii:

1. Koori küüslauk ja ingver. Eemalda tshillipiprast seemned. Riivi ühelt laimilt koor

2. Purusta köögikombainis või saumikseriga koriander, ingver, küüslauk, tshillipipar ja laimikoor. Lisa seesamiõli ning soojakaste ja sega korralikult läbi. Maitsesta saadud segu soola ja pipraga.

3. Keeda riis vastavalt pakendil antud juhistele.  Sega riis korralikult läbi eelmises punktis valmistatud pastaga ning kalla see ahjuvormi.

4. Aseta riisisegule kalafileed, kata vorm pealt fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

5. Soovi korral serveeri laimisektoritega.