Ei mina ega austatud tädipoeg Taavi tunne ennast küpsetamisemaailmas sugugi mitte kodus. Aga vahest torkab silma midagi nii lihtsat, et lihtsalt tuleb järele proovida. See retsept on üks sellistest – seda muidugi juhul kui lehttainas ja juust poest osta. Vaeva on vähe, aga maitseb hea! Lapsemäng, nagu öeldakse.
Vaja läheb:
400 grammi (pärmi-) lehttainast
250 grammine tükk Brie’d või siis muud valgehallitusjuustu
kümmekond kirsstomatit
paar peenekshaktid rohelise sibula vart
üks muna
Talita nii:
1. Rulli tainas võimalikult õhukeseks ja lõika sellest taldriku abil välja 2 umbes 23 sentimeetrise diameetriga ketast.
2. Aseta üks ketas ahjupaberiga kaetud plaadile ja aseta selle keskele juust.
3. Lõika kirsstomatid pooleks ja asuta need ringikujuliselt juustu ümber.
4. Klopi muna kahvliga lahti ja määri sellega taignarõnga servad.
5. Aseta teine taignarõngas esimesele
6. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi.
2 arvamust to 'Soolane pirukas Brie juustu ja kirsstomatitega'
18/04/2012
Miskit on siit artiklist puudu. Peaks ikka vist ahju ka minema.
21/04/2012
Jaaa… soovitavalt küll! Suur aitäh märkamast, Martin!!
Kirjuta oma kommentaar