Lubage esitleda – kuulsa mehhiko rahvustoidu vedelam vend! Selline meeldivalt vürtsine supp sobib suurepäraselt tänasesse talvepäeva. Tulisust annab muidugi reguleerida vähendades või suurendades tshillikogust. Pool tshillipipart, mis mina kasutasin oli minu jaoks perfektne – ehk siis mitte muid maitseid tapvalt vürtsine. Nendele, kes oma tshillitaluvuspiire alles kompavad soovitaks alustada vähemaga – juurde saab alati panna!

 

 

Vaja läheb:

1 suurem sibul

4 küüslauguküünt

pool suuremat punast tshillipipart, seemned eemaldatud

paar supilusikat õli

500 grammi veisehakkliha

800 grammi tomateid omas mahlas

400 gr konserveeritud ube omal valikul (mina kasutasin Rimi ubade segu)

700 ml kanapuljongit

2 ruutu tumedat shokolaadi

1 teelusikas suhkrut

soola ja musta jahvatatud pipart maitsestamiseks

peotäis hakitud koriandrit või peterselli serveerimiseks

soovi korral maisikrõpse

Talita nii:

1. Haki sibul , küüslauk ja tshillipipar peeneks.

2. Kuumuta potis õli, lisa sibul, küüslauk ja tshilli ning prae umbes 5 minutit madalal kuumusel.

3. Tõsta kuumust ja lisa potti hakkliha. Sega ja prae umbes 5 minutit hakkliha pruunistumiseni. Maitsesta soola (ca. 1/2 teelusikat) ja jahvatatud musta pipraga.

4. Kalla potti tomatid ja “haki” need puust spaatulaga väiksemateks tükkideks.

5. Lisa potti puljong.

6. Loputa ubasid sõelal ja kalla need potti.

7. Lisa shokolaad ja aja supp keema.

8. Lase supil nõrgalt podisedes keeda umbes pool tundi.

9. Tee lõplik maitsestus soola ja suhkruga.

10. Serveeri koriandri/peterselli ja krõpsudega!