Selle pastakastme suurimaks puuduseks on ilmselt see, et ta hingematvalt kallis on.. Kalliks teevad ta kammkarbid, mida lisaks krõbedale hinnale ka väga keeruline leida on. Pakun, et sobivaks alternatiiviks võiks olla krevetid või muud mereannid. Soovitaksin seda kastet inimesele, kellele meeldib eksperimenteerida ja uusi maitseid avastada – apelsin ja aniisiviin teevad selle kastme eriliseks!

 

 

 

Vaja läheb:

10 kammkarpi (võib muidugi ka rohkem!)

400 grammi lõhefileed

1 sibul

2 küüslauguküünt

veidi õli praadimiseks

1 supilusikas jahu

800 milliliitrit tomatimahla

1 apelsin

1 supilusikas aniisiviina (raki, ouzo, Pernod)

200 milliliitrit vahukoort

näpuotsatäis tüümianit

soola, pipart, suhkrut maitsestamiseks

Talita nii:

1. Haki sibul ja küüslauk peeneks ja prae neid paksupõhjalises potis umbes viis minutit.

2. Lisa potti jahu ja jätka segades praadimist veel paari minuti vältel.

3. Kalla potti tomatimahl, aja kaste keema ja lase sellel umbes 10 minutit podiseda.

4. Lisa potti apelsinist pigistatud mahl, aniisiviin ja vahukoor. Sega korralikult ja keeda veel paar minutit.

6. Maitsesta soola, pipra, vähese suhkru ja tüümianiga.

7. Lõika nahata lõhefilee umbes kolmesentimeetristeks kuubikuteks. Prae kuubikuid kuumal pannil 3 – 4 minutit kuni valmimiseni. Eemalda kuubikud pannilt.

9. Prae kammkarpe mõlemilt poolt umbes kaks minutit, kuni mõnusa pruunistumiseni.

10. Serveeri vabalt valitud pastaga, mina kasutasin tagliatellesid. Serveerimisel kalla kastale peale kastet ja aseta sinna peale kammkarbid ning lõhetükid.