Selle retsepti eest tuleb tänada ajakirja Oma Maitse. Nimelt ilmus retsept Oma Maitse jaanuarikuises numbris Külaskäigu rubriigis. Tuunikala ja pasta on minu jaoks üks armastatumaid kombinatsioone ja see retsept on kindlasti üks parimad, mida olen proovinud. Täiendavaks plussiks
on veel see, et roog valmib kiiresti ja ilma suurema vaevata. Nii ei jäägi muud üle, kui tänada proua Ulve Kärpuk’i, kelle köögist see retsept tuleb!

 

 

 

Vaja läheb:

2 küüslauguküünt

oliivõli

väikene purk tuunikala soolvees

4 detsiliitrit passatot ehk tomatikastet

soola ja pipart maitsestamiseks

2 detsiliitrit köögikreemi või vahukoort

2 – 3 supilusikat konjakit

350 grammi pennet

Talita nii:

1. Haki küüslauk peeneks ja hauta oliivõlis pehmeks.

2. Nõruta tuunikala soolveest ja lisa see koos tomatikastmega pannile.

3. Hauta kastet paar minutit ja maitsesta see siis soola ja pipraga.

4. Jäta kaste madalale kuumusele hauduma ja keeda samal ajal valmis penned.

5. Kui pasta on valmis lisa kastmele koor ja konjak, sega korralikult ning kalla kaste pastale peale.

6. Sega hästi ja võta pott tulelt, serveeri kohe!

Lisamärkusena soovitab autor kindlasti jälgida roa konsistentsi – see ei tohi jääda kuivaks. Samuti ei soovita ta sellele roale peale riivida parmesani. Küll aga lisasin mina isetegevusena kapist leitud krevetid!