Bolognese kaste on ilmselt üks tuntumaid pastakasteid maailmas. Ehkki sellest retseptist on ilmselt loodud sadu mutatsioone on allpooltoodud retsept väga ligilähedane sellele, mis aastal 1982 ametliku kaubamärgina Itaalias registreeriti. On huvitav täheldada, et itaaliapäraselt süüakse seda kastet tagliatelledega ja mitte spagettidega nagu seda mujal maailmas reeglina süüakse. Selle retsepti toon ette väikese kordamisena, kuna väikeste mugandustega on see üks kastmetest, mida kasutasin meie blogi siiani populaarsuselt teise toidu – lasanje – juures.
Vaja läheb:
1 sibul, peenekshakituna
2 purustatud küüslauguküünt
100 grammi peekonit, kamar eemaldatud ja peenekshaktiud
1 porgand, kuubikutena
1 tükeldatud sellerivars
500 grammi veisehakkliha
150 milliliitrit kuiva punast veini
150 milliliitrit piima
näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit
400 grammine purk purustatud tomateid
supilusikas suhkrut
pool supilusikat kuivatatud oreganot
soolt ja pipart maitse järgi
Talita nii:
1. Kuumuta paksupõhjalises potis veidi oliivõli ja lisa sinna sibul, küüslauk, seller, peekon ja porgand. Prae madalal kuumusel umbes 5 minutit.
2. Nüüd lisa potti hakkliha ja pruunista see.
3. Lisa punane vein ja aja kaste keema. Keeda seni, kuni enamus veinist on ära aurustunud.
4. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
5. Lisa potti piim ja muskaatpähkel, aja kaste keema. Keeda seni, kuni enamus piimast on ära aurustunud.
6. Nüüd lisa potti tomatid, suhkur ja oregano. Keeda katmata potis väga madalal kuumusel umbes kaks tundi.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar