Kuna sõstraaeg on käes pakuksin välja marmelaadiretsepti, mida ise mõned päevad tagasi kasutasin. Eesmärgiks oli saada väga paks, tarretiselaadne moos ja see mul ka õnnestus. Retseptis antud kogustest tuli umbes poolteist liitrit marmelaadi. Kasutasin ka moosipaksendajat kuna soovisin väga paksu moosi, ma arvan, et kui seda käepärast ei ole võib ka niisama teha. Moosisuhkur sisaldab juba ise paksendajat ja punased sõstrad on pektiinirikkad marjad.

 

 

 

 

 

 

Vaja läheb:

1,8 kilo punaseid sõstraid

1,2 kilo moosisuhkrut või siis 1,8 kilo tavalist suhkrut

pakikene Mikaado moosipaksendajat

Talita nii:

1. Pane marjad suurde potti ja purusta pudrunuiaga. Marjad võivad olla koos vartega.

2. Võta marli (soovitavalt kahekordne) ja kurna saadud segu.

3. Aja marjamahl keema, lisa sinna suhkur ja paksendaja ning keeda umbes kümme minutit.  Tulemuseks peaks olema keefirisuguse konsistentsiga marmelaadimass.

4. Kalla marmelaad steriliseeritud purkidesse ja hoia jahedas. Marmelaad peaks paksenema umbes ööpäeva jooksul.