Mõned nädalad tagasi avastasin ühe huvitava lingi oma Facebooki seinalt. Nimelt oli Delicous Magazine jaganud linki kesknädala toitude retseptidele. No ma ei tea, mis teeb ühest retseptist just kesknädala toidu, kuid see nimetus oli minu jaoks lihtsalt huvitekitav nimetus. Kõigist valikutest otsustasin teha praetud kala, kuid millegipärast tegin ka endale meelepärased muudatused. Lühidalt olid need vähesem oliivõli kasutamine, lõhe asemel forelli kasutamine ning suvikõrvitsat praadisin koos mõne värske tšillikaunaga (sest mulle meeldib teravam toit). Kõrvale sõin ka paar mini-ciabattat.

Lõpuks tuli väga maitsekas, kerge ning kiirelt valmistatav õhtusöök.


Vaja läheb (2-le inimesele):
– 20 gr võid
– 1 sl oliivõli
– 2 suvikõrvitsat
– kimp laialehelist peterselli
– kimp murulauku
– värskeid tšillikaunu (minul kulus 3)
– 400-500 gr forelli fileed
– Cayenne pipart
– meresoola ning värskelt purustatud pipart
– pool sidrunit

Valmistamine:
1. lõika suvikõrvits sektoriteks
2. haki petersell
3. haki murulauk
4. haki tšilli
5. kuumuta pannil (mina kasutasin grillpanni) 1 sl õli ja või
6. prae umbes 5 minutit suvikõrvitsad, petersell ja tšilli. Suvikõrvits peab muutuma pehmemaks ja kuldseks.
7. samal ajal maitsesta forell meresoola, pipra ja cayenne pipraga.
8. võta suvikõrvitsad pannilt ära ning prae forelli mõlemalt poolt umbes 5 minutit. See vist sõltub ka sellest kui paks fileetükk on, kuid minul ei kulunud viite minutit. Kala peab ikka mahlaseks jääma.
9. aseta praetud suvikõrvitsad taldrikule ning puista peale hakitud murulauk. Pane ka grillitud forell taldrikule ning piserda peale poole sidruni mahl.

Head isu!