Mõnda aega tagasi sai poest koju toodud ilus kolmekilone lõhe. Lõhe sai fileeritud ja pool sellest soolatud, supikogust sai supp tehtud ja teise fileepoole otsustasin ajus valmistada. Kuna soovisin midagi veidi teistsugust asusin internetis ringi vaatama ja leidsin kaks väga huvitavat retsepti Nami – nami kodulehelt – nimelt lõhe fetajuustu kreemi all ja lõhe muna – juustu katte all. Kolmas retsept – ahjulõhe majoneesi – tomatikattega – on juba pikemalt minu repertuaaris olnud. Nami – nami perenaist Pillet sooviks tagantjärgi õnnitleda suurepärase kokaraamatu ilmumise puhul, aga lisaks on minu meelest väga tähelepanuväärne, et Nami – nami leidis eelmisel aastal väga positiivset äramärkimist ka vene kokandusajakirjade lipulaevas – ajakirjas Gastronom!
Retseptide juurde tagasi tulles maitsesid nad kõik suurepäraselt! Koguseid peaks igaüks arvestama vastavalt oma kalatüki suurusele.
Vaja läheb:
umbes 1.2 kilo suurune tükk lõhefileed
Majoneesi – tomatikatte jaoks:
2 supilusikat majoneesi
1 keskmine tomat
ühest sidrunist pigistatud mahl
hakitud tilli
soola ja pipart
Fetajuustu kreemi jaoks:
150 grammi fetajuustu
1.5 detsiliitrit maitsestamata jogurtit
pool teelusikat värsket hakitud rosmariini
noaotsga musta pipart
Muna – juustu katteks:
2 munakollast
150 grammi riivitud juustu
tilli
soola ja pipart
Talita nii:
1. Lõika lõhefilee kolmeks portsjoniks
2. Majoneesi – tomatikatte jaoks talita järgmiselt:
a. Maitsesta lõhe soola ja pipraga
b. Piserda üle sidrunimahlaga
c. Määri lõhele õhukene kiht majoneesi
d. Raputa üle hakitud tilliga
e. Kata õhukeste tomativiiludega ning aseta ahjuplaadile
3. Fetajuustu kreem jaoks talita järgmiselt:
a. Sega kõik koostisained kokku kreemjaks massiks
b. Määri saadud mass fileele
c. Aseta filee ahjuplaadile
4. Muna – juustu katte jaoks talita järgmiselt:
a. Maitsesta kala soola ja pipraga
b. Raputa peale hakitud till
c. Sega munakollased juustuga ja määri saadud segu kalale
d. Aseta kala ahjuplaadile
5. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit
4 arvamust to 'Ahjulõhe kolmel viisil'
30/03/2011
Aitäh õnnesoovide eest, Koit! Ja mul endal polnud aimugi, et Gastronom mind mainis. Mis numbris, kui küsida tohib? Ma aeg-ajalt ikka ostan ja lappan, aga see jäi vist kahe silma vahele 🙂
Muide, ingliskeelset nami-namit mainiti tubli blogina ka mullu mais (oli vist?) Briti kokandusajakirjas BBC Olive 😛
30/03/2011
Oli täiesti olemas, ma üritan selle numbri üles leida! See oli eelmise aasta viimastel kuudel kusagil..
25/04/2011
Koit, kas leidsid? 🙂
01/05/2011
Mul on kuueaastane poeg, kes alati ütleb, et midagi ei ole kadunud, ma lihtsalt ei tea, kus ta praegu on. Aga siin õnneks on lood teised, leidsin selle numbri kohe üles. See on oktoober 2010, isegi ühe Su retsepti on üles pannud ja pildi ka! Annan selle numbri hea meelega Sulle, kui soovid – kirjuta, kuidas ma saaks selle tuua.
Kirjuta oma kommentaar