Nii, see retsept on esimeseks katsetuseks Nigella Lawsoni uuest ja ülimahukast kokaraamatust Kitchen
. Valisin just selle retsepti, kuna mulle on alati meeldinud soolase ja magusa kooslus – just mida siin pakutakse. Arvestades, et meie esimene “raamatuarvestus” väga positiivse vastukaja osaliseks sai tahan kindlasti ka sellest raamatust oma muljeid jagada – esmaks tuleb muidugi kõik selle 500 lehekülge läbi vaadata.

Nigella ise kirjutab, et oli selle retsepti saanud oma Lõuna – Aafrikast pärit sõbra käest, kes tõsi küll selle originaalversioonis sealiha kasutanud.  Veel lisas ta, et selles retseptis sisalduv aprikoosimoos on Lõuna – Aafrika köögi lahutamatuks osaks. Minu jaoks täitis see retsept kõik ootused – koivad olid mahlased, vürtsised ja õrnalt tuntava aprikoosimaitsega. Ehkki Nigella jätab valmistaja otsustada, kas kana marineerida või kohe ahju panna soovitaks mina siiski esimest varianti – maitse tuleb niimoodi kindlasti oluliselt intensiivsem.

Vaja läheb:

80 milliliitrit Worcesteri kastet

4 supilusikat ketshupit

2 teelusikat sinepipulbrit

1 teelusikas jahvatatud ingverit

1 supilusikas aprikoosimoosi (mina panin 2)

1 peenekshakitud sibul

8 kanakoiba (ilma kintsuosata)

1 supilusikas (küüslaugu)õli

Talita nii:

1. Sega kokku Worcesteri kaste, ketshup, sinepipulber, ingver, aprikoosimoos ja sibul.

2. Kalla saadud marinaad kanale ja lase sellel üleöö marineeruda.

3. Võta ahjuvorm, mille põhja kanakoivad ühekordse kihina kataks ja määri see kergelt õliga.

4. Aseta kanakoivad vormi ja kalla marinaadiga üle.

5. Küpseta 200 kraadi juures umbes kolmveerand tundi, kastes aeg ajalt vormi põhja kogunenud marinaadiseguga.