MasterchefLõpetasin just väga huvitava TV show vaatamise – Masterchef (US). Eestis tuli just 2 osa, kuid oma õe ja interneti abiga sain kogu hooaja juba kätte. Pean tunnistama, et ükski teine TV show pole mind sellisel kujul kaasa elama pannud. Kuna saateid on suht palju, siis vaatasin neid õhtul kodus ning vahest ka mõne osa tööl olles. Täna olin saanud sealt sellise inspiratsiooni koguse, et kui proovisin kana praadimisel mõnda trikki proovida, siis lõppes see sellega, et kana tükid olid pliidil laiali. Luban, et õpin veel. Aga nüüd minu muljetest.

Esimesed osad olid juba sellised, mis panid mind oma kokanduslikus enesehinnangus kahtlema. Sealsed kandidaadid valmistasid selliseid sööke, mille tegemiseks poleks mul endal iial olnud kogemust ega ka põhiteadmist. Samas, eks sellisele kohale kandideerimisel teeb igaüks oma parima ettevalmistuse.

Järgmised osad muutuvad juba põnevamaks ja pingelisemaks. Kohtunikud on oma tasemelt karmid kuid päris õiglased. Lisaks tulevad mängu ka välised kohtunikud, kes annavad oma panuse parima chefi valimisel. Lõpptulemuse teada saamiseks on vaja ainult google’dada, kuid vaatamise elamuse osas soovitaksin seda mitte teha.

Minus tekitas see saade segaseid tundeid. Ühelt poolt vaatasin, et kui amatöörkokkadel on selline tase, siis peaksin siinse blogi andmebaasi kustutama ning oma kogemuste jagamise lõpetama. Teisest küljest oli sealsete kokkade tegevuse arengu jälgimine nii inspireeriv, et leidsin ennast mõtetelt, kus tahaksin enda kokkamise taset arendada ning leida koolitusi, kus uusi nippe õppida.

Kokkuvõtvalt siis: see on huvitav show ning tasub kindlasti vaatamist. Minu jaoks oli nii põnev, et palusin endale kõik ülejäänud osad tõmmata ja vaatasin need paari päeva jooksul ära.