Ajakirja Oma Maitse olen innukalt lugenud selle ilmumisest peale. Ehkki mul ka kõik seniilmunud numbrid kenasti riiulis on otsustasin siiski osta ka nende best – of  kogumiku – ehk Oma Maitse retseptiraamatu. Esimeseks katsetusesks sai wasabi – lõhe riisinuudlitega. Retsept intrigeeris, kuna traditsiooniline ahjulõhe ajapikku veidi tüütama kipub. Wasabi (ehk teisiti ka jaapani mädarõigas) annab roale särtsu ja eksootilisust, samuti on ka roa lisandiks soovitatud riisinuudlid kalale perfektseks kompanjoniks. Väikese mugandusena otsustasin kala pannil küpsetamise asemel ahjus valmistada.

Vaja läheb:

2 supilusikat mahedat sinepit

1 teelusikas wasabi‘t

2 supilusikat õli

600 grammi nahata lõhefileed

250 grammi riisinuudleid

1/2 detsiliitrit sojakastet

8 supilusikat heledat Muscovado suhkrut

6 supilusikat riisiäädikat

1 tuöine tshilli

1 detsiliiter mündilehti

Talita nii:

1. Sega õli hulka sinep ja wasabi ning pintselda saadud seguga lõhet. Küpseta lõhe ahjus soovitud küpsetusastmeni – või siis nagu originaalis soovitatakse – prae see pannil.

2. Valmista riisinuudlid vastavalt pakil olevale õpetusele.  Põhimõtteliselt eeldab see keeva vee valamist nuudlitele, nende kaane all seisma laskmist ja kurnamist..

3. Sega sojakaste, suhkur ja riisäädikas ühtlaseks, lisa peenekshakitud tshilli ja hakitud münt. Las paar minutit maitsestuda.