Selle retsepti sain Tiina Endeni ja Pille Lebase raamatust Hea enesetunde road. Kui kalkuniliha meeldib, siis soovitan kindlasti proovida!

Vaja läheb:

1 suurem sibul

veidi õli praadimiseks

umbes pool kilo kalkuniliha (minul oli kintsuliha)

paar küüslauguküünt

2 teelusikat tshillipulbrit (või vähem, kui väga teravat ei taha)

pool teelusikat jahvatatud juustuköömneid

2 x 400 grammist purki konservube (mul olid punased oad)

1 400 grammine purk purustatud tomateid

180 grammi tomatipastat

400 grammi kanapuljongit

2 detsiliitrit külmutatud maisi

4- 5 rohelise sibula vart

soola ja suhkrut maitsestamiseks

soovi korral supilusikas vähese külma veega segatud maisitärklist

basmati riisi serveerimiseks

Talita nii:

1. Haki sibul peeneks ja hauta seda madalal kuumusel umbes 5 minutit.

2. Tükelda kalkun suupärasteks tükkideks, lisa see sibulale ja prae segades umbes 5 minutit.

3. Nüüd sega hulka peenestatud küüslauk, juusutköömned ja tshillipulber

4. Vala oad sõelale ja loputa. Kalla oad pannile, lisa purustatud tomatid, tomatipasta, puljong ja mais.

5. Keeda õrnalt umbes seitse minutit.

6. Haki roheline sibul ja sega see tshilli hulka.

7. Maitsesta soola ja suhkruga

8. Mina paksendasin tshillit veel supilusika külmas vees segatud maisitärklisega paksema konsistentsi saamiseks.