See retsept pärineb Kaie Mei raamatust Supid, paja- ja vormiroad. Valmistamiskäiku ja koguseid on tsipa mugandatud.

Vaja läheb:

12 kannelloonitoru

1 supilusikas oliivõli

2 sibulat

5 detsiliitrit jämedalt riivitud kõrvitsat

veerand teelusikat muskaatpähklit

soola ja pipart

200 grammi ricottat

3 detsiliitrit jämedalt riivtud parmesani

umbes poole sidruni riivutd koor

1 detsiliiter kohvikoort

väheke võid vormi määrimiseks

Talita nii:

1. Keeda kannelloonitorud soolases vees poolpehmeks.

2. Määri küpsetusvormi põhi ja ääred võiga.

3. Kuumuta pannil oliivõli ja hauta selles peenekshaktiud sibul pehmeks. Lisa pannile kõrvits, maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga ning hauta kuni see on pehme.

4. Lase segul jahtuda ja sega siis hulka sidrunikoor, ricotta ja 2 detsiliitrit parmesani.

5. Täida seguga kannelloonitorud ja aseta need vormi. Keedetud kannelloonitorusid on minu meelest kõige kergem täita lõigates need lahti, asetades täidise neile peale ja keerates siis uuesti rull.

6. Kui täidist peaks üle jääma laota see torudele, kalla peale kohvikoor ja raputa peale detsiliiter parmesani.

7. Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.