Tegu on väga kerge ja kindlalt õnnestuva söögiga. Vähemalt nii reklaamis seda Jamie Oliver oma lehel. Mulle sellest infost piisas ning nüüd olen seda toitu veel mitmeid kordi teinud. Tõsi, ajaliselt nõuab see toit rohkem kannatust, kuid tulemus on ootamist väärt.

Pehmed ja krõbedad kanakoivad magusate tomatitega
Vaja läheb:
– 4 kanakoiba
– meresoola ja värskelt jahvatatud pipart
– üks pott värsket basiilikut
– 2 peotäit kollaseid ja punaseid kirsstomateid
– 1 tavaline suur tomat
– 1 küüslaugupea
– värsket tšillit
– oliivõli

Valmistamine:
1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
2. Aseta kanad ahjupotti nii, et nad moodustaks poti põhjas ühe kihi ning maitsesta kana soola ja pipraga
3. Haki basiilik ja tšilli peeneks
4. Haki kirsstomatid pooleks ja suurem tomat 4ks sektoriks
5. Puhasta küüslauguküüned ning pane nad tervelt potti.
6. Lisa ka ülejäänud hakitud asjad potti (tomatid, basiilik, tšilli)
7. Piserda üle oliivõliga ning sega selliselt, et tomatid jääks kanakoibade alla.
8. Põhimõtteliselt võiks nüüd kanad ahju panna 45min (segad tsipa) +45min, kuid ma järgisin soovitust lisada sinna potti ka värske hakitud kartul. Lõpus peaks kana olema nii pehme, et liha tuleb väga kergelt kondilt maha

Head isu, teie toitev ja maitsev söök ongi valmis.