Vaja läheb:

500 grammi kõrvitsat

2 keskmist kartulit

1 suurem porgand

1 sibul

2 supilusikat õli praadimiseks

7 detsiliitrit kanapuljongit

poolest sidrunist pressitud mahl

0,5 detsiliitrit kõrvitsaseemneõli pluss ekstra serveerimiseks

veidi riivitud muskaatpähklit

soola ja pipart

krutoone ja röstitud kõrvitsaseemneid serveerimiseks

Talita nii:

1. Tükelda kõrvits, kartul progandid ja sibul.

2. Kuumuta paksupõhjalises potis 2 supilusikat õli, kalla sinna köögiviljad ja kuumuda segades umbes 5 minutit.

3.  Kalla juurde kuum puljong ja keeda suppi kuni köögiviljad on pehmed.

4. Lisa supile sidrunimahl ja kõritsaseemneõli.

5. Püreeri supp saumikseriga.

6. Maitsesta pipra, muskaatpähkli ja vajaduse korral soolaga.

7.  Jaga supp taldrikutesse ja serveeri kõrvitsaseemneõli, röstitud kõrvitsaseemnete ja krutoonidega.