Tegemist on ilmselt ühe kreeka köögi tuntuima toiduga, mis oma olemuselt meenutab veidi lasanjet.

Vaja läheb:

4 keskmist baklazhaani

jahu paneerimiseks

5 – 6 peeneksviilutatud kartulit

200 grammi riivitud parmesani

soola ja pipart

Tomatikastme jaoks:

500 grammi veisehakkliha (või lamba)

1 loorberileht

400 grammi purustatud tomateid

1 teelusikas oliivõli

2 peenekshakitud sibulat

2 purustatud küüslauguküünt

soola ja pipart

Valge kastme jaoks:

50 grammi võid

40 grammi jahu

600 milliliitrit piima

näpuotsatäis muskaatpähklit

soola, suhkrut ja pipart

Talita nii:

1. Viiluta baklazhaanid umbes sentimeetripaksusteks viiludeks. Raputa viiludele soola ja jäta need pooleks tunniks seisma. Selle aja möödudes kuivata baklazhaanid köögipaberiga.

2. Valmista tomatikaste. Selleks kuumuta paksupõhjalises potis tsipa õli ja prae selles madalal kuumusel umbes 5 minutit sibulat. Siis lisa hakkliha, tõsta kuumust ja prae, kuni liha on pruunistunud.  Lisa tomatid, hakitud sibul, purustatud küüslauk ja loorberileht. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral suhkruga ning keeda kastet madalal kuumusel umbes tund. Soovi korral võib kindlasti lisada ka ürte – basiilikut, oreganot, tüümiani.

3. Valmista valge kaste. Selleks sulata paksupõhjalises potis või. sõelu sisse jahu ja küpseta pidevalt segades umbes paar minutit. Asu pidevalt segades lisama piima. Kuumuta, kuni kaste on muutunud paksuks ja kreemjaks. Maitsesta soola, pipra, muskaatpähkli ja suhkruga.

4. Paneeri baklazhaaniviilud jahus ja prae need oliivõlis mõlemilt poolt kuldpruuniks.

5. Lao pool viiludest ahjuvormi põhja, maitsesta soola ja pipraga.

6. Aseta viiludele pool tomatikastmest ja kata see omakorda poole valge kastmega.

7. Lao vormi teine pool baklazhaane, maitsesta soola ja pipraga ja laota sellele tomatikaste.

8. Aseta tomatikastmele õhukeseks viilutatud kartulid, raputa peale soola ja kata kartulid teise poolega valgest kastmest.

9. Kata vorm parmesaniga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 4o minutit. NB! Proovi, et kartulid oleks pehmed!