Õlu kasutamine koogis tundus alguses veidi ebatraditsioonilise lähenemisena, aga tulemus üllatas meeldivalt – kook sai mõnusalt pehme ja mahlane. Retsept pärineb Angeelika Kangi, Pille Endeni ja Lia Virkuse raamatust Kirsi- ja ploomikoogid.

Vaja läheb:

500 grammi kirsse (mina kasutasin suure purgi kompotikirsse)

4, 5 detsiliitrit jahu

2 teelusikat küpsetuspulbrit

0,25 teelusikat soola

4 muna

4 detsiliitrit suhkrut

2 teelusikat vanillisuhkrut

2 supilusikat sulatatud võid

3,5 detsiliitrit + 4 supilusikat heledat õlut

tsipake võid vormi määrimiseks

tsipake jahu vormi raputamiseks

Talita nii:

1. Määri 24 sentimeetrise diameetriga koogivorm võika ja raputa üle vähese jahuga.

2. Aseta koogivormi põhja kirsid (või kompotikirsid)

3. Sega ühes kausis jahu, küpsetuspulber ja sool. Vahusta teises kausis munad ja suhkur, sega hulka vanillisuhkur.

4. Sega jahusegu ja munavaht kokku ühtlaseks taignaks.

5.  Kuumuta 3.5 detsiliitrit õlu keemiseni ja sega see siis taignasse. Sega taignasse ka sulavõi. Kalla tainas kirssidele.

6.  Küpseta kooki 190 kraadi juures 40 minutit. Eemalda kook ahjust ja lase veidi jahtuda. Torka tikuga kooki augud ja määri kook üle 4 supilusika õllega.