Vaja läheb:

2 keskmist baklazhaani

200 grammi shampinjone

1 sibul

10 oliivi

50 grammi puhastatud ja purustatud mandleid

10 supilusikat oliivõli

suur punt peterselli

näpuotsaga kuivatatud oreganot või muid ürte

soola ja pipart

Talita nii:

1. Lõika baklazhaanid pooleks. Raputa lõikepindadele soola ja lase neil pool tundi seista. Kuivata paberkäterätikuga.

2. Viiluta shampinjonid

3.  Sulata pannil 3 supilusikat õli ja prae selles paar minutit hakitud sibulat ja purustatud küüslauku. Lisa seened, sega ja prae veel paar minutit. Sega sisse petersell.

4. Kuumuta teisel panni ülejäänud oliivõli  ja prae selles baklazhaane mõlemilt poolt umbes 5 minutit.  Eemalda lusikaga ettevaatlikult baklazhaanide sisu.

5. Sega baklazhaanisisu seene-sibulaseguga. Lisa poolitatud oliivid. Maitsesta soola ja pipraga ning kuivatatud ürtidega.

6. Täida baklazhaanikestad täidisega. Rösti purustatud mandleid kuival pannil paar minutit ja raputa need seejärel baklazhaanidele peale.

7. Küpseta baklazhaane 180 kraadi juures umbes 15 minutit.