Vaja läheb:

16 kanneloonitoru

500 grammi lõhet

3 tomatit

2 sibulat

3 supilusikat võid

suhkrut, s00la ja pipart

2 supilusikat jahu

375 milliliitrit piima

125 milliliitrit vett

1 teelusikas sidrunimahla

400 grammi maitsestamata jogurtit või hapukoort

kimp tilli

150 grammi mozzarellat

Talita nii:

Eemalda lõhefileelt nahk ja lõika see kuubikuteks. Haki sibul ja 2 tomatit peeneks. Kuumuta pannil või (umbes 1 spl) ja prae selles lõhet, tomatit ja sibulat umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

Edasi valmista valge kastel Selleks sulata paksupõhjalises potis ülejäänud või, lisa sinna jahu ja prae hoolikalt segades paar minutit. Jälgi, et jahu kõrbema ei läheks ja samuti, et ta väga tükki ei jääks. Kalla peale piim ja vesi ning aja kaste pidevalt segades keema.  Kui kaste on paksenenud eemalda see pllidilt ja lisa sidrunimahl. Maitsesta soola, pipra ning soovi korral vähese suhkruga.

Haki till ja lisa see lõhe – tomati – sibulasegusse. Kalla peale jogurt ja püreeri saumikseriga või köögikombainis. Maitsesta soola ja pipraga.

Võta ahjuvorm ja laota selle põhjale umbes pool valgest kastmest. Täida kanneloonid täidisega – seda saab teha kas tordipritsiga või lihtsalt teelusikaga. Lao kanneloonid üksteise kõrvale ahjuvormi ja kata ülejäänud valge kastmega. Kanneloonisid eelnevalt keeta vaja ei ole, küll aga jälgi, et nad korralikult kastmega kaetud oleks.

Raputa peale riivjuust ja viimase tomati tükid. Pane vorm ahju ja küpseta 175 kraadi juures umbes45 minutit.