Tekkis suur tiramisu isu ja kuna väikeses külas, kus ma elan seda niisama võtta ei ole tuli asi ise valmis teha. Tulemus sai just selline nagu ma ootasin ja lootsin..

Vaja läheb:

Savoiardi küpsiseid, vastavalt vormi suurusele, kooki läheb 2 kihti. Minu koogil oli ühes kihis 18 küpsist

5 munakollast

1 detsiliiter suhkrut

500 grammi mascarponet, mina kasutasin Vigala oma

2 detsiliitrit vahukoort

Immutamiseks:

4 detsiliitrit espressot

3 supilusikat kohvilikööri

pealeraputamiseks kakaopulbrit

Talita nii:

Sega espresso ja liköör ja jahuta saadud segu. Kreemi valmistakiseks hõõru toasoe mascarpoe puulusikaga vahule või vahusta õrnalt mikseriga. Teises kausis vahusta munakollased ja suhkur. Pane saadud segu veehaudesseja kuumuta pidevalt vispliga vahustades kuni suhkur on sulanud ja kreem paksenenud ning muutunud helekollaseks.  Lisa munasegu niristades mascarponele, seda samal ajal mikserdades. Mikserda hoolikalt, vaata, et mascarponetükke kreemi sisse ei jääks. Kui kreemist on saanud ühtlane mass sega sinna sisse eelnevalt vahustatud vahukoor.

Immuta küpsiseid ükshaavel espresso – liköörisegus ja lao need kenasti üksteise kõrvale kõrgema klaasvormi põhja. On oluline, et küpsist immutataks vaid hetkejagu – muidu imevad nad liiga palju vedelikku sisse. Kata küpsisekiht poole kreemiga. Lao peale teine kiht küpsiseid ja kata see ülejäänud kreemiga. Kata vorm toidukilega ja hoia seda üleöö külmkapis.