Me oleme Taaviga vahepeal väga laisad olnud ja ehkki ma tahaks öelda, et olen vahepeal rohelise tee dieedil olnud oleks see vaid armetu ja läbinähtav vale.. Aga proovin oma viga siinkohal parandada ja kriban väga mõnusa retsepti ribide valmistamiseks..

Etterutates soovitaksin selle toidu jaoks valida võimalikult suure lihakihiga delikatessribid, mis tuleks enne marineerimist individuaalseteks kontideks lõigata – nii tuleb toit eriti hõrk ja mahlane. Ning veel – serveerimisel meeldib mulle ribid ohtra sidrunimahlaga üle pritsida, aga see on muidugi juba maitse asi..

Vaja läheb:

umbes 1 kilo rohke lihaga ribikonte

1 detsiliiter vahtrasiirupit

3 supilusikat valgevein äädikat

2 purustatud küüslauguküünt

1 tshillipipar, seemned eemaldatud ja peeneks hakitud

1/2 teelusikat paprikapulbrit

3 supilusikat tomatipastat

1 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor

Talita nii:

Aseta ribid ühtlase kihina plastikkarbi või ahjuvormi põhja. Kõigist ülejäänud ainetest segada marinaad ning kallata see ribidele peale. Sega korralikult ja jälgi, et kõik ribid oleks korralikult kaetud. Kata kilega ja jäta ribid 6 – 24 tunniks külmkappi maitsestuma. Eemalda ribid marinaadist, maitsesta need vähese soolaga ja kalla uuesti marinaadiga üle. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 40 minutit. Oluline on ribisid küpsetamise käigus 4 – 5 korda kastmega üle kallata. Küpsetamise lõpuks peaks liha kontide pealt hakkama lahti lööma ja ja kaste olema oluliselt paksenenud.