Leivasuppi vihkasin ma lapsepõlves ikka täiega… Nüüd otsustasin vanale vaenlasele uue võimaluse anda ja… tundud päris OK!
Vaja läheb:
300 grammi rukkileiba
100 grammi suhkrut
pool klaasi vett
peaoga rosinaid
1 sidruni peeneks riivitud koor ja mahl
serveerimiseks vahukoort
Talita nii:
Leivaviiludel tuleks lasta kuivada või aja puudusel kuivatada neid praeahjus. Edasi tuleks leivaviilud tunnikeseks vette ligunema panna. Vettinud leib suruda läbi sõela. Saadud mass asetada potti, lisada vett ja kuumutada keemiseni. Lisada suhkur, rosinad, sidrunimahl ja koor. Supil lasta jahtuda, jagada portsjoniteks ja serveerida vahukoore või piimaga.
3 arvamust to 'Klassikaline leivasupp'
26/01/2010
Mina hakkasin ka alles hiljuti leivasuppi sööma, siis kui ise tegema hakkasin. Oma maitse järgi. Mina panen koos leivaga keema ka väiksed õunatükid. Ja serveerin vanilje pudingiga — maailma parim!
05/09/2013
Mitte klassikaline leivasupp , vaid pigem: EESTI RAHVUSLIK LEIVASUPP,
leivasuppi võib julgeölt nimetada eesti rahvustoiduks.
Seda ei ei saa kahjuks Eesti toidumajades, sööklates ega kõrtsides, ammugi mitte välismaal.
Liiga lihtne, odav ja hea.
Samas teame, kui palju visatakse leiba ära.
Leib kuivatada, seisab aastaid ja hea leivasuppi teha.
28/03/2017
Leivasupiks nimetatakse osades põhjaeuroopa maade köökides toidu valmistamise traditsioonide kohaselt valmistatavat toitu, mille põhilisteks tooraineteks on vesi ja leib.
Tänapäeval on leivasupp saadaval suuremates kauplustes ka pooltootena ning on populaarne lasteaialaste ja ka algklasside õpilaste koolitoidu menüüs.
Leivasuppi peetakse näiteks taanlaste, rootslaste, soomlaste ja eestlaste rahvustoidiks.
Kirjuta oma kommentaar