Selle idee peale tulin ma ühel öösel, kui ma mingil põhjusel kuidagi und ei saanud. Suurt küüsalugukogust ei maksa karta, kuna röstimine selle terava maitse pea täielikult ära kaotab.

Vaja läheb:

umbes kilo jagu sea kaelakarbonaadi

4 pead küüslauku

umbes teelusika jagu kuivataud tüümiani

sorts oliivõli

170 grammi maitsetamata toorjuustu

soola ja pipart

Talita nii:

Lõika koorimata küüslaugud pooleks ja aseta ahjuvormi.  Määri lõikepinnad oliivõliga ja raputa peale tüümianit. Küpseta fooliumiga kaetult 180 kraadises ahjus umbes 45 mintit ning lase jahtuda. Pressi küüslauk kestades välja ja purusta kahvliga. Sega juurde toasoe toorjuust. Lihalt eemalda liigne rasv ja kelmed ning lõika see pinnalaotuseks. Kuna viimase rulli retsepti juures keegi küsis, milline see pinnalaotus välja peaks nägema lisan siia ka pildi! Idee on see, et lihast moodustuks umbes 1,5 sentimeetri paksusega “plaat”. Soovi korral võib liha veel ka toidukile vahel lihahaamriga töödelda, nii saavutad lihale ühtlase paksuse. Määri toorjuustu –
küüslaugusegu lihale ja keera see rulli. Kinnita rull keskelt ja otstest korralikult hambatikkudega, nii ei voola täidis liigselt välja. Küpseta 190 kraadi juures umbes 1 tund ja 15 minutit.