Midagi üllatavalt lihtsat ja maitsvat… Nagu oleks vähe ajas tagasi läinud.. See konkreetne retsept pärineb jälle Pille Endeni ja Lia Virkuse Nutika perenaise kokaraamatust.

Vaja läheb:

1 viilutatud batoonisai, soovitavalt paar päeva vana – mina lasin oma saial üleöö kuivada

100 grammi sulatatud võid

2 detsiliitrit paksemat moosi (mina kasutasin kirsimoosi)

50 grammi rosinaid

4 muna

6 detsiliitrit piima

pool detsiliitrit suhkrut

kaneeli maitse järgi
Talita nii:

Lao ahjuvormi kiht saiaviile ja määri neid sulavõiga. Edasi määri peale keedist ja raputa peale rosinaid. Lisa uus kiht saiaviile ja määri jälle sulavõiga.  Pane peale veel üks kiht saia ja määri ka see  sulavõiga. Vispelda munad piima, suhkru ja kaneeliga. Vala munasegu vormi ja lase sellel 20 minutit seista. Küpseta 200 kraadises ahjus 200 minutit kuni vorm on pealt kuldpruun. Serveeri piimaga.