Tundub, et me ei saa Taaviga üle ega ümber Jamie Oliveri Kokakooli raamatust.. Mõnda aega tagasi kirjutasin õllega tehtud veiselihahautisest. Et see toit hästi kaubaks läks otsustasn samas suuna jätkata ja valisin raamatust välja valge veiniga kanalihahautise. Minu meelest jälle puhtalt kümnesse toit, mis proovimist kindlasti väärt!

Vaja läheb:

2 sellerivart

2 porgandit

2 sibulat

veidi oliivõli

400 grammine purk purustatud tomateid

2 kuhjaga supilusikat jahu

2 tüümianioksakest

pudel valget kuiva veini

500 grammi nahata ja kondita kanaliha

soola, pipart, suhkrut

200 grammi gnochhi’sid serveerimiseks.

Talita nii:

Haki sibul ja seller. Porgandid lõika pooleks ja viiluta. Tükid ei pea olema eriti väikesed, kuna toit eeldab pikka hautamist. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa juurviljad ja hauta umbes 10 minutit madalal kuumusel. Lõika kanaliha (mina kasutasin kintsuliha) 2 x 2 x 2 sentimeetristeks kuubikuteks ja lisa koos tüümianiga  potti. Sega korralikult ja küpseta veel umbes viis minutit. Lisa jahu ja sega korralikult. Kalla peale vein ja tomatid ning sega veelkord . Lase hautisel keema minna ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Jamie retseptis suhkur puudus, kuid minu jaoks jäi see ilma selleta tänu tomatile ja veinile liiga hapu. Kui maitse on paigas kalla hautis ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures kaetuna umbes tund. Siis eemalda kaas ja küpseta veel 30 minutit. Mina kallasin peale kaane eemaldamist potti umbes 200 grammi kartuliklimpe (gnocchi), aga serveerida sobib kindlasti ka lihtsalt kartuli või riisiga.