Siin on üks minu lemmikumaid viise soolalõhe valmistamiseks .

Vaja läheb:

umbes 600 grammine tükk lõhefileed

5 supilusikat meresoola

2 supilusikat pruuni suhkrut

2 kimpu tilli

nelgiteri

paari mandariini koored

Talita nii:

Asteta toidukilele 1/4 tillikogusest ja raputa sellele 2 supilusikat soola. Nüüd aseta soolale peale kalafilee  nahk allpool. Piki kalafilee ülemine pool nelgiteradega. Nelgiterade vahe võiks olla umbes sentimeeter. Raputa kalale peale ülejäänud sool ja suhkur, hõõru seda õrnalt käega kala peal korralikult laiali. Koori paar mandariini ja aseta kooretükid valge pool all kalafileele. Nüüd aseta kalale peale 3/4 tillikogusest ja mässi kala ttoidukilesse. Aseta kalale peale raskus ja pane see 24 tunniks külmikusse.