Tänane söök tuleb raamatust Jamie kokakool. Valituks sai väga hea ja kerge õhtune püreesupp. Soovin kohe etteruttavalt öelda, et praetud peekon sobib asendamatult selle supi juurde. Soovitan julgelt proovida.

lillkapsa-juustu supp
Komponendid:
– 2 porgandit
– 2 sellerivart
– 2 keskmist sibulat
– 2 küüslauguküünt
– 800 g lillkapsast
– oliivõli
– 200gr Cheddari juustu
– 2 kana- või köögiviljapuljongikuubikut
– meresoola ja värskelt jahvatatud pipart
– 1tl Inglise sinepit
– soovi korral ka jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine:
1. Koori ja viiluta porgand
2. Viiluta seller
3. Koori ja haki sibul
4. Koori ja viiluta küüslauk
5. Lõika lillkapsas 1,5 cm suurusteks kuubikuteks
6. Aja suur pott keskmiselt kuumaks ja lisa 2 sl oliivõli
7. Lisa kõik hakitud ja viilutatud ained ja sega puulusikaga hästi läbi
8. Prae umbes 10 minutit paokil kaane all, kuni porgandid on pehmed, kuid samas pole oma kuju kaotanud. Sibul on samal ajal kergelt kuldne.
9. Riivi Chedari juust eraldi kaussi ja pane see kõrvale.
10. Pane puljongikuubikud suurde kannu või potti ja kalla peale 1,8 liitrit keeva vett. Sega kuni kuubikud on lahustunud ning seejärel lisa puljong köögiviljadele.
11. Sega supp hästi läbi ja aja keema.
12. Vähenda kuumust ja lase 10 minutit kaane all haududa.


Serveerimine:

Võta pott tulelt ning maitsest soola ja pipraga.
Lisa juust ja sinep
Kasuta blenderit või saumikserit püreestamiseks.
Jaga toit kausidesse ja lisa soovi korral muskaatpählit.
Garneeringuks sobib väga hösti krõbedaks praetud peekon.