Klimpidega kana - juurviljasuppSelle retsepti juures saab edukalt kasutada  ülemise  retsepti (Kuuba kanavorm) valmistamisel keedetud kanapuljongit. Kui kanavorm aga plaanides ei ole võib kasutada lihtsalt kuubikust või fondist  keedetud puljongit.  Samuti võib loomulikult kasutada kõiki juurvilju vastavalt omale maitsele.

 Vaja läheb:

Supi jaoks:

 umbes 3 liitrit kanapuljongit

1 suurem sibul

1 suurem porgand

1 paprika

2 keskmist tomatit

2 sellerivart

2 keskmist kartulit

1 supilusikas võid

umbes poole kilo jagu kanaliha (filee või kondita ja nahata koivaliha)

pool kotikest kiirriisi

1 supilusikas Worchestire kastet

soola, pipart, suhkrut maitsestamiseks

ohtralt maitserohelist serveerimiseks

 Klimpide jaoks:

1 muna

1 munakollane

½ teelusikat soola

2 supilusikat võid

2 kulbitäit puljongit

 Talita nii:

Aja puljong keema. Tükelda sibul peeneks, viiluta porgand ja seller, tükelda paprika, tomat ja kartul. Sulata või pannil ja prae selles madalal kuumusel juurvilju umbes viis minutit. Aja puljong keema, vajadusel riisu vaht. Lisa juurviljad, riis ja tükeldatud kana. Jätka keetmist umbes 25 minutit riisudes vajadusel tekkinud vahu.

Samal ajal valmista klimbitainas. Sulata kahes kulbitäies supist võetud puljongis või ja lisa sinna eelnevalt vispeldatud muna ja munakollane. Sega hulka sool ja asu lisama jahu. Täpset kogust on raske öelda, tuleb jälgida, et tainas oleks suht paks – oluliselt paksem, kui näiteks pannkoogitainas.

Maitsesta supp soola, pipra, suhkru ja Worchestire kastmega. Klimpide lisamiseks võta teelusikas tainast ja hoia seda kümmekond sekundit supis (nii, et ainult lusikas oleks puljongis). See anab võimaluse klimbil veidi valmida ja ei lase sellel supi sees nii kergesti laguneda.

Keeda suppi veel paar minutit ja sega õrnalt. Kui klimbid pinnale tõusevad on supp valmis. Serveeri ohtra maitserohelisega.