Mõnda aega tagasi arutasime tädipoeg Taaviga kulinaarsetel teemadel ja leidsime, et midagi päris uut on raske leiutada. Ilmselt on iga “uus” asi juba kunagi kellegi poolt kusagil proovitud. Mina leidsin vähemalt oma jaoks midagi uut sirvides raamatut 76 suppi. Nimelt hapukapsa püreesupi. Ilmselt on see mõeldud tõelistele hapukapsafännidele, mina proovisin ja selline vedel praad erilist muljet ei avaldanud, aga maitsed on erinevad. Retsepti autoriks on märgitud Kristo Putnik – viis punkti talle julguse eest! Ühtlasi on see supp autorite poolt tituleeritud ka 2007. aasta Lõuna- ja Kesk – Eesti parimaks supiks.Äkki on siiski asi minu viletsas maitses? Muide, soovitaks suppi süüa kohe pärast valmimist – hiljem muutus maitse liiga hapuks.

 Vaja läheb: Hapukapsa püreesupp

400 grammi hapukapsast

600 grammi vett või puljongit

100 grammi porgandit

400 grammi rõõska koort

50 grammi võid

soola, pipart, suhkrut

 Talita nii:

Riivi porgand ja pane see koos kapsaga puljongis või vees keema. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta, kuni kapsas on pehme ja siis püreeri segu köögikombainis või saumikseriga. Lisa või ja rõõsk koor ning kuumuta supp keemiseni. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning serveeri maitserohelisega