Leidsin selle retsepti ikka kõige kuulsamast ja külastatavamast Eesti toiduportaalist Toidutare. Nemad omakorda viitasid retsepti päritolu puhul mingile väljendile “100 rooga”. Eeldan, et tegu on siis antud raamatute sarjast mõne raamatuga.

Valmistamine ise oli väga lihtne ja samas oli tegu ka eelarveliselt odavama toiduga. Ajaliselt on retsepti enda juures lubatud 35+15min (valmistamine+küpsemine).

Aga nüüd asja juurde.

hakklihavorm kartulipudruga
Toitained (4-le inimesele mõelduna):

Kartulipuder:
– 1kg kartuleid
– 2sl võid
– 2.5 dl piima
– 0,5 tl soola
– musta pipart enda maitse järgi.

Hakkliha valmistamise jaoks:
– 1 sl võid
– 400 gr hakkliha
– 1 tl soola
– musta pipart
– 250 gr külmutatud paprikasegu (mina ise kasutasin värskeid paprikaid)
– 3 dl tomatikastet (kasutasin Felixi tomatikastet, mis on tehtud purustatud tomatitest.
– 0.5 tl pitsamaitseainet (selle unustasin kahjuks suure kiirustamise käigus lisada)

Kate:
– värske tomat
– pune (unustasin osta)
– 1 dl riivjuustu (kas keegi on näinud pakenditel, et juust oleks dl-na kirjas? ikka grammides vist 🙂 )

Valmistamine:

1. koori kartulid ja lõika nad peenemateks tükkideks. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
2. Kui kartulid on pehmed, siis purusta nad potis ära, lisa või ning piim. Pudru segamise käigus lisa ka sool ja pipar.
3. Kartulite keetmise ajal saad valmistada hakkliha. Sulata või pannil ning pruunista hakkliha ära. Maitsest soola ja pipraga ning proovi vältida pitsamaitseaine unustamist 🙂
4. Lisa hakitud paprika ning tomatikaste. Peale kokkusegamist lase sellele umbes 5 minutit pannil praadida.
5. võta ahjuvorm ning määri see seest võiga kokku
6. vala vormi põhja hakklihasegu ning selle peale kartulipudru
7. lõika peale tomativiilud ning kata riivjuustuga.
8. kõige tipus lisa ka punet

Vaatamata sellele, et ma unustasin päris mitu komponenti lisada, tuli lõpuks välja väga maitsev roog. Ning isegi kui jagasin kõik kogused 2-ga, siis jäi piisavalt toitu veel üle järgmiseks päevaks.