Veel üks restsept raamatust 100 suppi, paja- ja vormirooga 2. Seekord peab ütlema, et oma silm ei ole kuningas – ehk siis ei anna juuresolev pilt head ettekujutust, kui maitsev see söök tegelikult on. Ütleme nii, et kui ma oleks taimetoitlane – mida ma õnneks ei ole – siis ainult seda toitu ma iga päev sööksingi!Baklazhaani - tomativorm

 Vaja läheb:

3 keskmist baklazhaani

3 supilusikat õli

3 väiksemat sibulat

3 400 grammist purki purustatud tomateid

150 grammi ürtide või küüslauguga toorjuustu

2 teelusikat kuivatatud basiilikut

½ teelusikat suhkrut

soola ja pipart

 Peale:

6 supilusikat riivsaia

100 grammi riivitud Parmesani (mina kasutasin Goudat)

 Talita nii:

Lõika baklazhaanid poolesentimeetristeks viiludeks. Raputa viiludele soola ja lase neil 20 minutit seista. Pühi köögipaberiga viiludele tekkind vedelik. Prae viilusid õlis mõlemalt poolt paar minutit ja maitsesta need soolaga. Sibul hakkida peeneks ja praadida pannil paar minutit, kuni see on pehmenenud. Nüüd valada pannile tomatid ja hautada umbes viis minutit. Järgnevalt maitsestada soola, pipra, suhkru ja basiilikuga. Edasi kata pooled baklazhaaniviiludest tootjuustuga ja aseta neile  peale teine pool baklazhaaniviilusid. Vala pool tomatikastmest ahjuvormi põhja, aseta sellesse baklazhaanid ja vala peale teine pool kastmest. Riputa üle riivsaia ja juustuga ning küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 minutit.