Veel üks restsept raamatust 100 suppi, paja- ja vormirooga 2. Seekord peab ütlema, et oma silm ei ole kuningas – ehk siis ei anna juuresolev pilt head ettekujutust, kui maitsev see söök tegelikult on. Ütleme nii, et kui ma oleks taimetoitlane – mida ma õnneks ei ole – siis ainult seda toitu ma iga päev sööksingi!
Vaja läheb:
3 keskmist baklazhaani
3 supilusikat õli
3 väiksemat sibulat
3 400 grammist purki purustatud tomateid
150 grammi ürtide või küüslauguga toorjuustu
2 teelusikat kuivatatud basiilikut
½ teelusikat suhkrut
soola ja pipart
Peale:
6 supilusikat riivsaia
100 grammi riivitud Parmesani (mina kasutasin Goudat)
Talita nii:
Lõika baklazhaanid poolesentimeetristeks viiludeks. Raputa viiludele soola ja lase neil 20 minutit seista. Pühi köögipaberiga viiludele tekkind vedelik. Prae viilusid õlis mõlemalt poolt paar minutit ja maitsesta need soolaga. Sibul hakkida peeneks ja praadida pannil paar minutit, kuni see on pehmenenud. Nüüd valada pannile tomatid ja hautada umbes viis minutit. Järgnevalt maitsestada soola, pipra, suhkru ja basiilikuga. Edasi kata pooled baklazhaaniviiludest tootjuustuga ja aseta neile peale teine pool baklazhaaniviilusid. Vala pool tomatikastmest ahjuvormi põhja, aseta sellesse baklazhaanid ja vala peale teine pool kastmest. Riputa üle riivsaia ja juustuga ning küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 minutit.
5 arvamust to 'Baklazhaanivorm tomatiga'
29/10/2009
Väga isuäratav!
29/10/2009
On väga hea asi, Sandra!
31/10/2009
hmmm, homme proovin järgi.
31/10/2009
Luban, et Sa ei kahetse!
20/11/2009
Ammu proovitud kuid kiita ei ole joudnud. Toesti vaga maitsev. Suured tanud retsepti eest. Tea kas lihaga tuleks sama maitsev….?:)
Kirjuta oma kommentaar