Õhtuti meeldib mulle süüa ikka kergemaid roogasid. Seetõttu sai täna valitud toiduks soe kanasalat Toidutare lehelt. Iseenesest piisaks selle postituse juures lihtsalt viitamine Toidutare lehele, kuid paraku ei ühti minu retsept päris sealkirjutatuga. Põhjus on väga lihtne – Tartu Rimi on piisavalt viletsa toiduvalikuga ja seetõttu tuleb alternatiive leida.

Panen siia täpse Toidutare retsepti juhuks, kui teil õnnestub neid toiduained leida, kuid samas märgin ka ära, kui kasutasin ise midagi teistsugust.
soekanasalat.jpg

Vajab läheb järgmisi asju (kogused on 4-le inimesele):

600 g Kanafilee
2 tk Paprika
1 tk Punane sibul
2 tk Porgand
200 g rohelised oad (pidin leppima külmutatud versiooniga)
200 g Jääsalat
1 punt Basiilik (värske)
1 küüs Küüslauk
1 tk Väiksem laim
0.5 tk pomelo
Santa Maria apelsinipipar (asendasin suvalise Santa Maria maitseainega, mis pidi kanale sobima)
Santa Maria Pico de Gallo maitseainesegu (ei leidnud aseinet üldse)
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (Rock & sea salt)
Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine

1. Lõike kanafilee mõnusateks suupärasteks tükkideks. Lisa apelsinipipar (minu puhul oli see siis Chicken and Steak), pool laimi mahla ja koorega (see oli segane koht, sest koort ennast toiduainete seas polnud ja mina jätsin selle kasutamata). Jäta kana marinaadis seisma 15 minutiks.
2. Samal ajal haki küüslauk ja sibul ning prae need pannil klaasjaks.
3. Praadimise ajal lõika ka porgandid ja paprika tükkideks.
4. Kui küüslauk ja sibul on klaasjad, siis lisa kana. Prae 5 minutit. Targemad kokad õpetasid, et kana praadimisel ei tohi seda kogu aeg segada, vaid tuleb mõlemalt poolt ära küpseda lasta enne kui tihedamaks segamiseks läheb.
5. Lisa tükeldatud porgand ja paprika. Praeg järgmised 5 minutit.
6. Kui praadimine on läbi, siis lisa oad.
7. Kui praadimine on läbi, siis rebi jääsalat tükkideks ja sega see koos pomelo tükkidega salati sisse. Mina asetasin nad kihiliselt, kus jääsalat jäi alla, praetud komponendid peale ning värske basiilika koos pomelogo said kõige kõrgemad kohad.

Lõpptulemuses ei pidanud õnneks pettuma, kuid paraku jäi see õige retsepti järgne maitse saavutamata.