Ma ei tea, kas sellist kana ka päriselt Gruusias tehakse. Retsept pärineb Nigella Lawsoni raamatust Feast, kus ta pikalt kirjeldab ühte Gruusiapärane täidetud kanaõhtusööki ühes  Peterburi gruusia restoranis. Sellest sai alguse tema armastus gruusia köögi vastu ja oma raamatus on ta sellele pühendanud terve peatüki. Ehtne või mitte on tulemus ülimaitsev, seda retsepti proovin ma kindlasti veel. See kana on 2 korda parem kui Tallegi ahjukana, samas ka 2 korda odavam… Loodetavasti Tallegi rahvas ega Andrus Veerpalu viimase lause peale ei solvu, Veerpalu klassikalisel ei ole ka midagi häda!

Vaja läheb:

1 umbes 2 kilone kana
30 grammi võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
100 grammi basmati riisi
750 milliliitrit vett
60 grammi kuivatatud kirsse
4 supilusikat hakitud lehtpeterselli
veel natukene võid kana määrimiseks
soola

Talita nii:

Sulata paksupõhjalisel pannil või. Kui kanal on sees rasvatükke eemalda need ja lisa koos võiga pannile. Edasi pane pannile peenekshakitud sibul ja küüslauk. Hauta madalal kuumusel umbes viis minutit, kuni sibul on pehmenenud. Nüüd lisa riis ja jämedalt hakitud kirsid (ilmselt oleks ka terved ok). Sega korralikult läbi ja kalla peale umbes 750 milliliitrit vett. Keeda madalal kuumusel, kuni riis on peaaegu pehme. Veekoguse juures tuleks arvestada pakil antud instruktsioonidega riisi keetmiseks. Ettevaatust, et riis põhja ei kõrbeks. Lõpptulemuseks peaks pannile kallatud vesi olema kadunud. Sega juurde hakitud petersell ja maitsesta segu soolaga.

Edasi täida kana sisemus riisitäidisega ja sule avaus 3 – 4 hambatikuga. Määri kana soolaga ja seejärel võiga – viimane annab kanale meeldivalt krõbeda ja pruuni naha. Küpseta 220 kraadises ahjus umbes poolteist tundi.