UUENDATUD: Vabandan meie püsikülastajate ees, kuid kahjuks tehnilistel põhjustel kadus alltoodud postitus mõned päevad tagasi ära. Olgu see retsept nüüd taas internetis surfajatele leitav.

Alltoodud retsept on leitud ajakirjast OmaMaitse. Tegu on väga lihtsalt valmistatava ja maitsva söögiga, millega peaks igaüks hakkama saama.

Vaja on järgmisi asju (4-le inimesele):estragonikana.jpg

– 1 sl päevalilleõli
– 4 broilerifileed (ise kasutasin kondita kintsuliha)
– 2dl hapukoort
– 0,5 tl Dijoni sinepit
– 0,5 tl täisterasinepit
– o,5 tl kuivatatud või 2 värsket oksa estragoni
– soola, pipart
– Serveerimise jaoks sobib riis ja rohelised oad. Kuna ma polnud enne söögi valmistamist nõudepesuse piisavalt tähelepanu pööranud, siis jäi riisi valmistamine minul ära. 🙂

Valmistamine:

1. Kuumuta ahi 200 kraadini
2. Lase pann koos õliga kuumaks ja prae maitsestatud kanafileed mõlemalt poolt 1 minut. Mina kasutasin maitsestamiseks sidrunipipart. Mina olin ostnud kondita kanaliha, mis oli Rimi poolt (vist?) maitsestatud soolaga, siis hoidsin maitsestamisel ennast tagasi. Kui liha on ära praetud, siis tõsta see pannilt ära.
3. Nüüd pane pannile hapukoor, mõlemad sinepid ja estragon.
4. Kui kaste on vaikselt mullitama hakanud, siis pange fileetükid tagasi pannile.
5. Nüüd tõste liha koos kastmega ahjuvormi ning kastge liha kastmega üle. Küpseta ahjus 20 minutit