Vaja läheb:Hiinapärane sidrunikana

õli praadimiseks

500 grammi kondita ja nahata kanatükke (rinnafilee või kintsuliha)

natukene jahu

1 supilusikas maisitärklist

7 supilusikat vett

3 supilusikat sidrunimahla

2 supilusikat portveini

1 ½ supilusikat suhkrut

soola ja pipart

Talita nii:

Lõika kana suupärasteks tükkideks. Maitsesta tükid vähese soolaga.  Aseta kausi põhja või kilekotti paar supilusikat jahu ja lisa sinna kanatükid. Sega korralikult läbi (või raputa hoolikalt kilekoti puhul), vaadates, et kanatükid oleks korralikult jahuga kaetud. Prae kanatükke pannil (ohtras õlis) või fritüüris 180 kraadise kuumuse juures umbes 5 minutit.

Samal ajal valmista kaste. Selleks sega tassis maisitärklis korralikult läbi 2 supilusika veega. Kuumuta väikses potis sidrunimahl ja 5 supilusikat vett keemiseni ning lisa suhkur. Keeda madalal kuumusel segades kuni suhkur on sulanud. Lisa maisitärklise ja vee segu, enne pottikallamist võiks selle veelkord hoolikalt läbi segada, et vältida tükkide teket kastmes. Nüüd võiks kastet veel madalal kuumusel paar minutit keeta. Kastet võib veel lõppmaitsestada lisades sellele suhkrut, soola või sidrunimahla.

Seerveerimiseks kallata kaste kanatükkidele.