Nii leidsime kasutust metsast korjatud kukeseentele!Mozzarellaga kukeseenepirukas1

Vaja läheb:

Põhi

3 ½ detsiliitrit jahu

1 teelusikas küpsetuspulbrit

200 grammi võid

2 keedetud porgandit

näpuotsatäis soola

Täidis

1 ½ liitrit kukeseeni

2 sibulat

1 supilusikas võid

2 detsiliitrit maitsestamata jogurtit

2 detsiliitrit hapukoort

3 muna

150 grammi riivitud mozzarella juustu

1 teelusikas soola

1 teelusikas sidrunipipart

basiilikut

Talita nii:

Vala kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ning külm või ja haki see noaga purutaoliseks massiks. Lisa püreeritud keedetud porgandid ja sega valmis ühtlane tainas. Aseta tainas toidukilesse ja pane see pooleks tunniks külmkappi.

Samal ajal valmista täidis. Selleks puhasta ja haki seened ning sibul  Kuumuta seeni ja sibulat paar minutit pannil võis ning lase neil siis jahtuda. Eraldi kausis sega jogurt, hapukoor, munad, juust, sool, sidrunipipar ning hakitud basiilik.

Võta tainas külmkapist ja suru see võiga määritud pirukavormi põhjale ning äärtele. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Nüüd tõsta tainale seene – sibulasegu ja sellele omakorda jogurti – koore – munasegu. Küpseta umbes 30 Mozzarellaga kukeseenepirukas2minutit.

Retsept on (väikeste mugandustega) võetud Pille Endeni ja Kadri Vileni raamatust Metsa Maitsed.